4 februari is Wereldkankerdag

4 februari 2021

4 februari is Wereldkankerdag

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt.

Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. Juist nu is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker. En dat mensen met kanker en hun naasten de weg weten te vinden naar coronaproof zorg en ondersteuning.

In regio West Nederland besteden ziekenhuizen en organisaties op verschillende manieren aandacht aan kanker:

  • Het informatieplein Oncologie van HMC organiseert vandaag een online sessie over angst bij kanker of angst voor terugkeer van 16.00-17.00 uur. Aanmelden kan via infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl
  • Een oncoloog en klinisch psycholoog van het LUMC beantwoorden  vragen van patiënten over kanker, angst en corona.
    Bekijk hier het filmpje over angst bij kanker.
    Bekijk hier het filmpje over kanker en corona.
  • ‘Ná de behandelingen zag ik een positieve vrouw, iemand die ook als mens sterker uit de behandeling was gekomen.’ Lees het verhaal van  oncologisch chirurg dr. Ilse Jannink uit het HagaZiekenhuis over een patiënt met borstkanker.
  • Het Inloophuis Haaglanden biedt een ongedwongen en huiselijke ontmoetingsplek aan mensen met kanker. Vandaag is er een online  kennismakingstour en kunnen belangstellenden deelnemen aan activiteiten. Kijk hier voor het programma.
  • Kijk hier voor meer informatie rond Wereldkankerdag, persoonlijke verhalen van patiënten en evenementen in het land.
4 februari wereldkankerdag