Samenwerking in de regio
In Nederland krijgt één op de zeven vrouwen de diagnose borstkanker. De zorg voor patiënten met kanker wordt ook ingewikkelder en worden er steeds meer eisen gesteld aan de kwaliteit van de kankerzorg.
Een van de gestelde eisen is dat een ziekenhuis ervaren moet zijn in het uitvoeren van de behandelingen. Dit betekent dat een ziekenhuis een bepaalde behandeling alleen nog mag uitvoeren als zij een minimum aantal van deze behandelingen per jaar uitvoeren. Dus niet alle ziekenhuizen mogen alle behandelingen of operaties van kankerzorg zelf verrichten. De aangesloten ziekenhuizen in het netwerk van OncoWest werken samen en maken daarom afspraken waar patiënten met specifieke tumoren voor hun behandeling terecht kunnen in de eigen regio. Hierdoor kan het zijn dat patiënten door hun eigen ziekenhuis worden doorverwezen naar een ander ziekenhuis in de regio.
Patiëntinformatie
Deze informatie is met grote zorgvuldigheid ontwikkeld door de medisch specialisten van de zeven ziekenhuizen in de regio en bedoeld als aanvulling op het persoonlijke gesprek met uw arts en verpleegkundig specialist.
Behoefte aan informatie, ondersteuning of contact?
Lees verder op de website van de landelijke Borstkankervereniging. Zij kunnen u ook in contact brengen met lotgenoten.
Immunotherapie bij borstkanker
Presentatie voor huisartsen tijdens Symposium voor eerstelijnszorg nov. 22
Hormoongevoelig gemetastaseerd mammacarcinoom
Presentatie voor huisartsen tijdens Symposium voor eerstelijnszorg nov. 22
Agenda
Nieuws
meer nieuwsVertegenwoordigers in het expertteam Borstkanker:
Floris Verbeek
Chirurg
Vicevoorzitter
Sophie Bosma
Radiotherapeut
Johanneke Portielje
Internist-oncoloog