5 vragen aan …

5 vragen aan…

Benieuwd naar de leden in het Regionaal Oncologienetwerk West? Wilt u weten wat hen drijft en welke (persoonlijke) ambities zij hebben voor regionale samenwerking? U leest het hier.

Danny Houtsma


Aan het woord is:

Danny Houtsma

Internist-oncoloog in het HagaZiekenhuis in Den Haag en bij RO West onder andere voorzitter van het expertteam Urologische  Oncologie.

Wat is je rol in RO West?

In het oncologienetwerk heb ik eigenlijk 3 rollen. Ik ben voorzitter van het expertteam Urologische Oncologie. Namens Haga vertegenwoordig ik de oncologiecommisie in RO West (lid VOC). En vanuit de VOC zit ik ook in het Bestuurlijk Overleg. Daarnaast ben ik lid van de expertteams Mammacarcinomen en Neuro Oncologie.

 

Wat is je persoonlijke motivatie om bij te dragen aan RO West?

Ik wil wat extra’s betekenen voor patiënten. Vooral door het bieden van gepersonaliseerde zorg. Samenwerkend binnen de regio leggen we de lat hoog. Als ziekenhuis alleen maak je het grote verschil niet maar met de 7 ziekenhuizen in ons netwerk wel. Dat is mooi en leuk! Daarnaast houd ik ervan dingen goed te regelen, dat geeft me energie. En betere en efficiëntere zorg regelen, biedt de patiënt weer voordelen.

 

Waar haal je inspiratie vandaan?

Vooral van patiënten. Daar vraag en krijg ik veel feedback van. Over het hoe ging en hoe het loopt. Daar krijg ik de meeste energie van. Ik volg daarnaast ook (sociale) media op mijn vakgebied, zoals LinkedIn. Ik zie veel informatie waar ik iets mee kan.

 

Wat is voor jou een aansprekend voorbeeld van regionale samenwerking op gebied van oncologie? Bijvoorbeeld voor patiënten, verwijzers, behandelaars?

De ontwikkelingen op het vakgebied van gynaecologische oncologie. Patiënten kunnen in elk ziekenhuis terecht voor de zorg, maar specifieke behandelingen gebeuren in twee ziekenhuizen, die daarin gespecialiseerd zijn. De ingreep gebeurt daar wel door de specialist van de patiënt. Na de ingreep kan de patiënt weer naar het eigen ziekenhuis voor de nazorg. Dat is de weg waar alle vakgebieden oncologie heen moeten.

 

Welke ambitie zie jij voor RO West?

Er zijn verschillende ambities.

Het versterken van de digitale pathologie is er één van. Als we allemaal op hetzelfde platform werken kunnen we ook digitaal makkelijker schuiven, revisies vragen en expertise bundelen. En daar heeft de patiënt weer veel baat bij.

 

Aan wie geef je het stokje door?

Marissa Cloos, Vertegenwoordiger Oncologie Commissie Groene Hart Ziekenhuis in Gouda