Geslaagd eerste Oncologie symposium over ‘De weg terug naar de huisartsenpraktijk’

6 december 2022

We kijken terug op een zeer geslaagd Oncologie symposium over ‘De weg terug naar de huisartsenpraktijk’ dat 24 november jl. werd gehouden met ruim 50 belangstellende 1e lijns zorgprofessionals uit de regio. Tijdens de interactieve bijeenkomst die in samenwerking met Boerhaave Nascholing was georganiseerd, was ruimte om rechtstreeks vragen te stellen aan specialisten. Na het programma werd tijdens een drankje en snack verder doorgepraat.

Met het oog op de steeds verdergaande intensievere regionale samenwerking tussen ziekenhuizen om patiënten met kanker de beste zorg te kunnen bieden en de verschuiving van zorgtaken van de tweede- naar de eerstelijn, is ons voornemen om jaarlijks deze geaccrediteerde bijeenkomst te organiseren (tegen geringe deelnamekosten). Het doel is om de samenwerking tussen de huisartsenpraktijk en het ziekenhuis meer en beter op elkaar af te stemmen.

 

Presentatievideo’s voor huisartsen/POH

De bijeenkomst werd ingevuld door verschillende medisch specialisten, verpleegkundig specialisten, casemanagers en andere leden van het netwerk. Zij spraken over hoe de onderlinge communicatie, overdracht en samenwerking per tumorsoort binnen de regio is georganiseerd.

De presentaties van onderstaande onderwerpen zijn binnenkort te vinden op onze website.

  • Regionale patiëntenzorg bij maag en slokdarmkanker: Welke zorg wordt geleverd en welke rol kan de huisarts hierin spelen
  • Regionale patiëntenzorg pancreascarcinoom: Hoe is de zorg georganiseerd inclusief overdracht naar de huisarts en hoe om te gaan met een stentplaatsing
  • CRC – zorg in de regio
  • Toegevoegde waarde van de verpleegkundig specialist/casemanager in het netwerk voor patiënt en huisarts
  • Immunotherapie bij Mamma; kansen en bijkomende symptomen
  • Tijdige integratie palliatieve zorg binnen de oncologie; hoe doe je dat?

Hartelijk dank aan alle deelnemers, specialisten en sponsoren voor het mogelijk maken van deze kennisrijke middag!

 

Heeft u deze bijeenkomst gemist?

Bent u huisarts/POH in de regio West Nederland en heeft u deze eerste editie gemist? Abonneer dan op onze nieuwsbrief en mailings en blijf zo op de hoogte van wat wij doen in de regio. U ontvangt dan automatisch een uitnodiging voor een volgend symposium.

Cursuscommissie
Prof. dr. A.J. Gelderblom, oncoloog, LUMC (voorzitter)
E.L. van den Burg, PhD-student en huisarts i.o., LUMC
E. Schoorl, huisarts
Drs. C.C.M. Juffermans, kaderhuisarts palliatieve zorg, LUMC

Sponsoren
Dit symposium wordt mede mogelijk gemaakt door:
Bristol Myers Squibb  –  NovartisEli LillyPierre FabrePfizer