Maart = darmkankermaand

1 maart 2021

Maart = darmkankermaand

Maart is internationaal uitgeroepen tot darmkankermaand. Darmkanker komt steeds meer voor. Jaarlijks krijgen in Nederland bijna 13.000 mensen te horen dat ze dikkedarmkanker hebben en overlijden ruim 5000 mensen aan deze vorm van kanker. Het betreft vooral mensen ouder dan 55 jaar.

Als gevolg van de Corona-crisis is er een daling van het aantal diagnoses darmkanker. Het is daarom belangrijk extra alert te zijn op de alarmsignalen van darmkanker en met klachten naar de huisarts te gaan. Hoe eerder darmkanker wordt ontdekt, hoe groter de kans op genezing.

Verschillende organisaties geven deze maand extra aandacht aan de preventie van darmkanker en mensen die getroffen zijn door de ziekte.

 

Kent u de 7 signalen van darmkanker?

Doe de test op de website van de Maag-, Lever-, Darm-Stichting.

Wist u dat darmkanker erfelijk kan zijn?

Bekijk hier het filmpje.

Chirurg en verpleegkundig specialist van het Leids Universitair Medisch Centrum leggen in een video uit hoe u darmkanker herkent en wanneer u contact moet opnemen met uw huisarts.

Stichting Darmkanker staat mensen met darmkanker bij. Van diagnose tot behandeling, van herstel tot leven met de gevolgen ervan, en óók als geen genezing mogelijk is: www.darmkanker.nl

Informatie over hoe u darmkanker herkent, hoe darmkanker ontstaat en de behandeling van darmkanker leest u op kanker.nl