Nieuw! Informatiefilmpjes voor patiënten met een hersentumor (glioom)

9 november 2023

Wanneer je bij de arts komt met een verdenking op een hersentumor of deze diagnose krijgt, dan verandert je leven enorm. En dat van de mensen om je heen ook. Ineens heb je niet alleen een ongeneeslijke ziekte, maar mogelijk ook allerlei andere klachten zoals krachtsverlies, een spraakprobleem of verandering in het gedrag. Je krijgt te maken met verschillende artsen, onderzoeken en behandelingen. Dit kan bij elkaar heel veel worden.

 

Door patiënten met een hersentumor (glioom) en hun naasten goed te informeren, bieden wij ze houvast: ze weten in algemene zin wat zij gedurende het ziektetraject kunnen verwachten, waarom de zorg niet altijd door hetzelfde ziekenhuis geboden kan worden en bij wie zij terecht kunnen met vragen. Op deze manier kunnen zij meer betrokken zijn bij behandelbesluiten en beter voorbereid zijn op hun afspraken en eventuele behandelingen. We hebben daarom 3 voorlichtingsfilmpjes gemaakt met een duidelijke uitleg in beeld en geluid. Hierdoor is de informatie ook geschikt voor bijvoorbeeld ouderen en laaggeletterden.

De filmpjes gaan over:

  • uitleg over de ziekte (glioom) en het zorgproces,
  • de verschillende soorten behandelingen en
  • de klachten en gevolgen bij een hersentumor.

De filmpjes zijn met de hulp van een aantal enthousiaste artsen en verpleegkundig specialisten van het expertteam Neuro Oncologie (OncoWest) gemaakt. We zijn heel trots op het resultaat en hopen dat deze filmpjes bij zullen dragen aan meer kennis over de ziekte, de behandelmogelijkheden en de samenwerking tussen de verschillende ziekenhuizen in de regio (West-Nederland).

 

Ga hier naar meer informatie en de filmpjes

 

De filmpjes mogen door alle ziekenhuizen en zorgverleners in heel Nederland kostenloos worden gebruikt!

OncoWest heeft voor dit project samengewerkt met zorgverleners van het expertteam Neuro-Oncologie, LWNO en LWNO-v en BehandelingBegrepen.