Patiënten ontvangen OncoWest magazine LEVEN & KANKER van hun arts

19 januari 2024

Leven & kanker magazine cover

Daar is hij dan! Het OncoWest magazine LEVEN & KANKER voor patiënten in de regio. Een initiatief van de 6 ziekenhuizen in West-Nederland. Binnen het oncologienetwerk OncoWest werken deze ziekenhuizen samen aan de beste zorg voor mensen met kanker.

Met veel plezier hebben we gewerkt aan dit dit resultaat dat tot stand is gekomen met medewerking van Stichting OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker), openhartige patiënten, bevlogen artsen en verpleegkundigen en andere enthousiaste zorgprofessionals uit de regio.

Een oplage van 15.000 exemplaren is verspreid over de deelnemende ziekenhuizen en inloophuizen voor kankerpatiënten. Dit magazine wordt door de artsen uit de deelnemende ziekenhuizen aangeboden aan hun patiënten.

Bekijk hier de digitale versie!

 

Samenwerkende ziekenhuizen

De afgelopen 5 jaar hebben de ziekenhuizen Alrijne, Groene Hart, Haga, HMC, LUMC en Reinier de Graaf veel tijd geïnvesteerd in het bouwen aan een gezamenlijke netwerk. Doel: het bieden van de beste oncologische zorg in de regio. Voor de toekomst ligt er de uitdaging om de kwaliteit van de oncologische zorg zo goed mogelijk te organiseren voor onze patiënten. En dat doen we niet morgen maar nu! Door bijvoorbeeld gezamenlijk onderzoek te doen, regionale overleggen (MDO’s) te organiseren en behandelingen in de verschillende ziekenhuizen op elkaar af te stemmen. Daarvoor luisteren we goed naar de vragen en wensen van onze patiënten. Onze zorgprofessionals weten als geen ander wat er écht nodig is. Zij zetten zich hier dagelijks voor in.

Wij hopen dat de verhalen in dit magazine je zullen inspireren en wensen je veel leesplezier!

 

Wij bedanken onze sponsoren die dit initiatief mede mogelijk hebben gemaakt:

logo Vaillantfonds Janssen en Bristol Meyers Squibb