Uniforme patiëntinformatie Slokdarmkanker beschikbaar voor de regio

16 november 2021

Uniforme patiëntinformatie Slokdarmkanker beschikbaar voor de regio

In het artikel Casemanagement smeedt de zorg samen is beschreven hoe netwerkcasemanagement toegepast kan worden op verschillende gebieden zoals in het ziekenhuis, bij de huisarts en bij de thuiszorg. In samenwerking met de netwerktumorgroep Maag- slokdarmkanker is ook een regionaal project uitgevoerd voor netwerkcasemanagement. Dit project is recentelijk afgerond waarbij verschillende duurzame resultaten zijn opgeleverd waaronder regionale patiëntinformatie met informatie over het gehele zorgproces, de behandeling en de operatie bij  slokdarmkanker.

Omdat de patiënt voor de behandeling vaak in verschillende ziekenhuizen moet worden behandeld, is het belangrijk dat de patiëntinformatie in de hele regio op elkaar is afgestemd en eenduidig is. De patiënt ontvangt zo de juiste informatie op het juiste moment. Bij de ontwikkeling van de patiëntinformatie waren oa. internisten, oncologen, chirurgen, verpleegkundig specialisten en radiotherapeuten uit de 7 ziekenhuizen in de regio zeer nauw betrokken. We zijn trots op het resultaat!

De patiëntinformatie is via de ziekenhuizen en RO West beschikbaar en hier te downloaden als pdf en video.

 

Heeft u vragen?

Neem voor meer informatie over de patiëntinformatie of het project Netwerkcasemanagement contact op met Tapasya Vreeken via  T.M.Vreeken-van_Tol@lumc.nl of bel naar 06-293 834 27.