5 vragen aan ...

Benieuwd naar de vertegenwoordigers van OncoWest? Wilt u weten wat hen drijft en welke (persoonlijke) ambities zij hebben voor regionale samenwerking? U leest het hier.

14 december 2023

Aan het woord is:

Henk Hartgrink, Oncologisch chirurg in LUMC

Wat is je rol in OncoWest?

Als voorzitter van de Netwerktumorgroep Upper GI probeer ik samen met alle collega’s in de regio de zorg voor patiënten met een slokdarm- of maag-carcinoom zo goed mogelijk te regelen.

 

Wat is je persoonlijke motivatie om bij te dragen aan OncoWest?

OncoWest biedt de mogelijkheid om onze specialistische zorg naar de buitenwereld te communiceren. We zijn trots op onze uitkomsten en die staan dan ook op de website. De ondersteuning vanuit OncoWest is daarvoor onmisbaar.

 

Waar haal jij je inspiratie vandaan naast je werk?

Ik kan enorm genieten van de ontwikkeling van mijn beide dochters. Minimaal 1x per week hardlopen, schaatsen of iets anders waarvan je gaat zweten. Daarnaast iedere zondag bij zonsopgang een (half) rondje golf met een groepje vrienden.

 

Wat is voor jou een aansprekend voorbeeld van regionale samenwerking op gebied van oncologie?

Ik denk dat ons wekelijks regionaal MDO Upper GI het grote voorbeeld is van deze samenwerking. Tijdens dit MDO worden alle patiënten (curatief en palliatief) uit de hele regio met elkaar besproken. Ik ben er trots op dat we op een zeer respectvolle manier met elkaar omgaan.

 

Wat is volgens jou de grootste uitdaging voor OncoWest voor komend jaar?

Invulling geven aan de IZA normen die binnenkort (januari) vastgesteld gaan worden. Deze zullen nog nauwere samenwerking noodzakelijk maken.

 

Aan wie geef jij het stokje door ?

Koen Peeters, colo-rectaal chirurg in LUMC