Symposium 3e Leidse Melanoomdag

8 maart 2022

Symposium 3e Leidse Melanoomdag

Op donderdag 12 mei 2022 bent u van harte welkom op de derde editie van de Leidse Melanoomdag. U leert hier alles over de herkenning en de behandeling van vroege- en late stadia van huid, mucosaal- en melanoom in oogheelkundig gebied.

Professionals in de melanoomzorg
Verder wordt u bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van preventie en diagnostiek van huid- en oogmelanomen. De inhoud van het symposium is gericht op huisartsen en alle bij de melanoomzorg betrokken professionals. Als verwijzend medisch specialist (in opleiding), physician assistants of verpleegkundig specialist, kunt u dus gewoon deelnemen.

Landelijk expertisecentrum melanoom
De Leidse Melanoomdag wordt georganiseerd door LUMC/Boerhaave Nascholing. Het LUMC is een landelijk expertisecentrum voor de diagnostiek en behandeling van het primair (familiair) huid, mucosaal- en oogmelanoom. Tevens is het een centrum voor de behandeling van patiënten met gemetastaseerde huid- en oogmelanoom.

Na afloop van het symposium heeft u de volgende kennis opgedaan:

  • U weet wat de huidige stand van zaken is in de preventie, herkenning, diagnostiek en behandeling van zowel (familiair) huid, mucosaal- als melanoom in oogheelkundig gebied.
  • U heeft nieuwe richtlijnenkennis opgedaan en weet meer over bestaande en nieuwe behandelmogelijkheden.
  • U heeft een goed beeld van de (on)mogelijkheden in diagnostiek en behandeling van melanoompatiënten op dit moment. Hierdoor kunt u makkelijker communiceren met de patiënt.
  • U hebt kennisgemaakt met de afdelingen en specialisten van het Leids Melanoom-team. Verwijzingen kunnen zo gestroomlijnd verlopen.

Symposiumcommissie
Dr. R. van Doorn, Prof. dr. J.A. van der Hage, dr. H.W. Kapiteijn,  M. Marinkovic

Doelgroepen
Huisartsen, verwijzende medisch specialisten en specialisten in opleiding, physician assistants en verpleegkundig specialisten.

 

Ga naar meer informatie over het programma, de sprekers en inschrijven.