Word jij onze nieuwe collega projectleider?

27 augustus 2021

Projectleider gezocht!

Vacature Projectleider Regionaal Oncologienetwerk West

 

De functie

Voor verdere realisatie van de projecten en groei van ons oncologienetwerk zoeken we een innovatieve en enthousiaste projectleider die gelooft in regionale samenwerking en die de verschillende ziekenhuizen aan elkaar weet te verbinden. Onze voorkeur gaat uit naar een projectleider die werkzaam is bij één van de zeven betrokken ziekenhuizen die de regio, iemand die weet wat er speelt en die voor 2 tot 3 dagen in de week ons programmateam wil komen versterken. Dat kan bijvoorbeeld ook als onderdeel van een leer-werktraject.

Als projectleider fungeer je als ambassadeur van ons oncologienetwerk en zet je je in om onze boodschap te verspreiden en projecten te laten slagen in de regio. Je blijft tijdens deze functie formeel in dienst bij je eigen ziekenhuis.

 

De organisatie

Binnen onze regio zijn het Alrijne Ziekenhuis, Groene Hart Ziekenhuis, Haaglanden Medisch Centrum (HMC), HagaZiekenhuis, LangeLand Ziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)  en Reinier de Graaf Gasthuis vanaf 2017 verenigd in het Regionaal Oncologienetwerk West (www.oncowest.nl). Binnen dit samenwerkingsverband lopen er verschillende initiatieven en projecten om de regionale samenwerking op het gebied van oncologie verder te versterken. Dat leidt tot de beste en gelijkwaardige zorg in ieder deelnemend ziekenhuis, onafhankelijk in welk ziekenhuis het traject voor de patiënt begint.

Om dit vorm te geven zijn onder andere negen specifieke netwerktumorgroepen opgericht voor Mamma, Long, Upper GI, Lower Gi, Gyn, Uro, HPB, Melanomen en Neuro. Hierin komen verschillende medisch- en verpleegkundig specialisten uit de ziekenhuizen samen om samen te werken aan o.a. regionale zorgpaden, regionale protocollen en regionale multidisciplinaire overleggen (MDO’s).

Vanuit het landelijke Citrien programma ‘Naar regionale oncologienetwerken’ (een onderdeel van ZonMw) zijn wij in een volgende belangrijke en spannende fase beland waarin wij de ‘best practices’  vanuit de andere oncologienetwerken gaan implementeren in onze eigen regio. Met als één van de doelstellingen de implementatie van het model Passend Behandelplan bij het ovariumcarcinoom. Meer informatie over Citrien en het model Passend Behandelplan lees je op www.oncologienetwerken.nl.

Ben jij die enthousiaste doorzetter die wil bijdragen aan dit uitdagende project en samen met het programmateam de doelstellingen (en hopelijk nog meer) wil behalen? Dan maken we graag kennis met jou!

 

Samenvatting

Je maakt deel uit van het RO West programmateam samen met 4 collega’s. Je bent verantwoordelijk voor het opstarten en afronden van enkele (deel) projecten binnen de regionale samenwerking, onder andere vanuit het Citrien programma en specifiek voor het ovariumcarcinoom en maag- slokdarmcarcinoom. Je neemt deel aan landelijke bijeenkomsten van het Citrien programma ‘Naar regionale oncologienetwerken’.

 

Wat ga je doen

Als projectleider bij RO West werk je onafhankelijk en overkoepelend op projectbasis ten dienste van alle zeven ziekenhuizen in het netwerk om de kwaliteit van zorg in onze regio verder te optimaliseren voor in ieder geval het ovariumcarcinoom en maag-slokdarmcarcinoom. Samen met het programmateam creëer je de juiste randvoorwaarden en de implementatie van het Passend Behandelplan. Afhankelijk van de vorderingen worden ook andere netwerktumorgroepen betrokken om ook daar de zorg verder te optimaliseren.

Je legt verantwoording af aan de programmamanager en je bent (samen met de andere projectleider) verantwoordelijk voor projecten die vallen binnen het Citrien programma ‘Naar regionale oncologienetwerken’. De exacte invulling van de projecten die binnen RO West gaan lopen, wordt op korte termijn met de medisch specialisten en betrokken netwerktumorgroepen bepaald.

 

Wat vragen wij

 • Je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde opleiding in de richting van de gezondheidszorg;
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring in een functie als projectleider of soortgelijk;
 • Je bent bij voorkeur in dienst bij een van de aangesloten ziekenhuizen bij RO West;
 • Je hebt kennis op het gebied van oncologie. Het is een pré als je specifieke ervaring hebt op het gebied van het ovariumcarcinoom en maag- slokdarm kanker en al ervaring hebt met netwerkzorg;
 • Je hebt uitstekende communicatievaardigheden en kunt op verschillende niveaus communiceren.
 • Een stevige persoonlijkheid met verbindende capaciteiten die goed kan samenwerken en proactief kan handelen. Je denkt in kansen en mogelijkheden. Daarbij beschik je over verantwoordelijkheidsgevoel en eigenaarschap. Onder druk functioneer je uitstekend en ook als het werk niet volgens planning gaat, blijf jij kalm en houd je het overzicht.
 • Aantal uur: 16-24 uur per week
 • Soort dienstverband: tijdelijk
 • Lengte dienstverband: december 2022
 • Salaris: max. schaal 10
 • Opleidingseis: HBO/WO

Voor deze vacature zullen wij referenties opvragen.
Kijk voor meer informatie op onze website www.oncowest.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Reageren op deze vacature

Reageren op deze vacature kan tot 22 september 2021.
Stuur je CV met motivatie naar Natascha Walpot (programmamanager RO West) n.m.walpot@lumc.nl en Eveline Meijerink (secretariaat) e.j.meijerink@lumc.nl.

Voor vragen kun je contact opnemen met Natascha Walpot telefoonnummer 06-24 68 60 03 of een mail sturen.

We kijken uit naar jouw reactie!